НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Немски фирми искат да инвестират в Хасковска област

Немски фирми проявяват интерес да инвестират в Хасковска област. Става дума за не големи фирми, които се занимават с прозводство и търговия. Това обяви днес в обастния град главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Василев при посещението си в Хасково.

Оказва се, че Федералната република е на второ място по инвестиции в България през миналата година. Само Люксембург е по-напред.

„Хасково има своите предимства, щом японците направиха завод тук. Все пак сме в Европа и трябва да се постараем малко повече, да сме по-атрактивни, за да ги привличаме“, обясни Василев, който е от Хасково.

В ранния следобед в областния център пристигна зам.-посланика на Германия Щефан Рьокен. Те посетиха езикавота гимназия, където направиха и дарение на книги.

След това немският дипломат е провел среща и с кмета на Хасково. На нея Станислав Дечев е изразил готовността си да продължи да посредничи между предприемачите от Хасково и от Германия, защото това е в интерес и на хората, и на бизнеса, и на община Хасково.