НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Нечувано и невиждано: Кандидатите за шеф на хасковския съд поискаха отлагане на изслушването/АУДИО/

Окръжен съд Хасково /ХОС/ остана отново без избран председател. Днес като първа точка в дневния ред кадровиците на съдебната власт трябваше да избират между сегашният зам.-председател на Окръжен съд Хасково – Милена Дечева, Стратимир Димитров, съдия в Окръжен съд Хасково и Иван Маринов, доскорошен председател на Районен съд Димитровград.

И тримата кандидати бяха във ВСС, но до изслушване така и не се стигна. На заседанието присъстваха едва 8 от членовете на ВСС, а не 12 каквато е съдийската квота.

Абсолютно безпрецедентно, за първи път в историята на съдебната система, и тримата претенденти за поста поискаха отлагане на изслушването им и ВСС да определи нова дата, когато се очаква кадровиците да са в пълен състав.

Така за пореден път кандидатите за поста провалят избирането на нов председател на ХОС. Първо Милена Дечева отложи избора, след това и Иван Маринов. А днес и тримата поискаха да не бъдат изслушвани. Каква е причината за този ход на Милена Дечева, Стратимир Димитров и Иван Маринов все е още не е ясно.

В крайна сметка ВСС реши да отложи процедурата по изслушване. Тя ще бъде на 30 май. Днес 6 души бяха „За“, а двама бяха против.

В звуковия файл може да чуте позицията на тримата кандидати пред ВСС и част от дебатите по точката