НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Не всички ученици от гимназиите в Хасково ще започнат практика

В част от хасковските професионални гимназии имат готовност да започнат с практическите занятия в присъствена форма за учениците показа наша проверка. В строителната гимназия „Иван Асен Втори“, например учениците от специалност „Програмиране“ ще продължат да са в он лайн среда, въпреки новата заповед на министъра. Тези, които обаче са от специалностите „Мебелно строителство“, „Горско и ловно стопанство“, ще трябва да са по работилниците.

Директорът на школото Маргарита Топалова обясни, че в началото на годината при тях са изготвили такъв план и могат да приложат заповедта без да има проблем. Учениците, които ще практикуват в училище ще спазват мерките, за което са осигурени маски, дезинфектанти.

В гимназията по Автотранспорт всички ученици ще започнат с практическите занятия. Директорът Донка Станчева обясни, че тяхната сграда и учебни бази са най-големи в града, а паралелките са най-малки и това улеснява нещата.

Според двете директорки практическите занятия ще се извършват на групи. Според Топалова при тях едната група ще учи сутрин, а втората група след обяд. И Топалова, и Станчева обясниха, че в началото на годината вече са имали възможност да отиграят този план и сега няма да е трудно да приложат министерската заповед.

Още за готовността на двете училища от двете директорки може да чуете в секцията ни Аудио новини