ЗдравеПРЕПОРЪЧАНИ

Не яжте череши вечер, няма да спите добре

Черешата е кралицата на пролетта. Това е идеалният плод през юни, кото запълва всички липси на витамини от зимата. Плодът съдържа голямо количество магний, манган, мед, калий, калций и желязо. Купичка с череши е достатъчна да задоволи нуждата на организма от витамини за поддържане на нормалното кръвообращение.

Черешите са истинско лекарство за хората с анемии. Особено за тези, предизвикани от недостиг на желязо.

Това е уникален плод, категорични са учените. Поради високото съдържание на калия и някои финни маслени елементи черешите са незаменими като профилактика и лечение на сърдечни заболявания. Черешата нормализира водно електролитния баланс, извежда излишните течности, поддържа нормалното функциониране на сърдечния мускул и клапи.

Забележете: в черешата уникално се съчетават биофлавоноиди, микроелементи, витамин С – този микс оказва противовъзпалително действие, сравнимо с ибупрофен, парацетамол и други подобни нестереодни противовъзпалителни средства. Което означава, че черешите изместват лекарствата!

Най-добре е еднократно да се изяждат около 300 гр череши. Не яжте череши късно вечер, защото няма да спите добре, а стомахът ви ще се подуе./Фрогнюз/