Спорт

Нови две български победи на европейското

Хасковлията Емирджан Мехмед записа нова победа на европейското по бокс, което се провежда в София. Днес в следобедната сесия континенталният шампион от Анапа 2018 Емирджан Мехмед се класира за четвърфиналите в категория до 69 килограма, след като победи с 5-0 съдийски гласа чеха Милош Беранек, информират от федерацията по бокс.

В битка за медалите във вечерната сесия утре българинът ще се изправи срещу Топал Духа от Турция.

Категорична победа записа и Николай Зафиров, който още в първия рунд в битката в категория до 75 килограма отказа Димитрос Водронаракис (Гърция). На четвъртфиналите той ще боксира с холандеца Градус Краус. Мачът за влизане сред медалистите е утре вечерта.

Днес до края на деня ще на ринга ще се качат две българки. Във втория сблъсък от предстоящата вечерна сесия на Ринг А ще видим Мелек Закифова (48), която ще боксира за влизане на полуфинал в категорията и сигурен медал с испанката Мария Гонзалес.

Малко след това Анна Мария Дялова (57) излиза на Ринг Б срещу Кейти Дъмпси (Ирландия), като мачът също е за влизане на полуфиналите. Сесията започва в 18,00 ч. Входът в зала „София“ е свободен, съобщават от федерацията по бокс.

Снимка: БФБ