КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Н. Марков: Срам! От НАТО не ни помогнаха за издирването на черната кутия

„Срам! Нито едино специализирано средство за издирване на съюзниците ни от НАТО не участва в издирването на българския пилот, макар, че същите тези откриват с лекота черни кутии на други самолети паднали в средата на океаните. А Черно море не е океан, нали? – Но не искат да търсят, защото истината е, че този наш пилот беше убит от престъпна безотговорност, нямаща нищо общо със самолета или пилота, а с лица от логистиката – американските ни партньори. И тях крият! И ще продължат да неглижират и омаловажават случая, докато бъде напълно забравен по системата „всяко чудо за три дни“.

Коментарът е на експерта по национална сигурност Николай Марков, който смята, че президентът Румен Радев е спрял издирването на черната кутия по заповед на „съюзниците“ ни.

А съпругата на загиналия пилот написа във Фейсбук: „Само не изтъквайте пред обществото (защото то не разбира, ако не му се обясни цялата ситуация), че загубата на този прекрасен човек, а и на един скъп самолет е вследствие само на пилотска грешка, защото един полет не се извършва само от пилота – повечето хора така си мислят. Той е свързан с още много летателни позиции по време на полета, като на каква височина е пусната мишената (в случая прекалено ниско), фактът от прекалената ѝ необичайно бърза скорост, воденето на пилота към целта, което се извършва от друг пост, защото той нищо не вижда в такава обстановка (през нощта и при новолуние), не вижда уредите и разчита на подадената информация отвън“.