КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Общественият интерес се нуждае от доказани факти

Иван Гешев е дал интервю за БНТ от САЩ. Сигурно много хора са го гледали. Обаче това интервю само доказва мнението на болшинството от хората, а то е, че на 1-ви май ни беше предложен лош сценарий, пошъл театър.

Та в това интервю за БНТ няколко неща правят впечатления. Първо, Гешев казва, че веднага след взрива продължили към София. Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов беше този, който казваше, че взривът бил толкова силен, че колата била отместена на два -три метра. На кой да вярвам, на Иван Гешев или на Борислав Сарафов?

Второ, досега поне информацията беше, че кортежът е пътувал в обратна посока на София, а в интервюто се казва, че кортежът е продължил към столицата. На кого да вярвам?

Трето, Епицентър.бг малко след инцидента цитираше Иван Гешев, който казал, че децата му много се изплашили. Сега в автомобила, той бил само с гардовете от НСО. На кого да вярвам?

Вчера бившият шеф на НСО – ген. Красимир Станчев и по БНР, и по Нова тв, апачик го каза, че неговото мнение е, че е инсценировка.

„Това, което ми направи неприятно впечатление, е, че час и половина преди взрива пристига някакъв израелски експерт и той е допуснат до разследване на този случай“, казва генералън. Е, така е!

Станчев обаче каза още нещо, което е много е вярно – „Общественият интерес се нуждае от доказани факти“. Засега обаче нищо от твърденията на прокуратурата и следствието не се доказва. Напротив, хората се убеждават с всеки изминал ден, че на 1-ви май аматьорите са им предложили треторазряден филм.