НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Освобождават един от задържаните за пожарите в Хасково/ВИДЕО/

Единият от мъжете, който полицията арестува снощи заради серийните пожари, ще бъде освободен. За него до момента няма доказателства за съпричастност. Това означава, че прокуратурата ще го ползва като основен свидетел по делото срещу основния подпалвач, който е на 33 години. Както първи съобщихме днес, полицията арестува двама души, бездомници и криминално проявени.

Основният заподозрян е осъждан 8 пъти за алкохол, наркотици и вредителство. Той е лежал и в затвора, а сега е в пробация.

Днес разследващи полицаи направиха втори оглед на изгорелите постройки. Експертиза ще установи точно с какво са били предизвикани пожарите, които станаха причина и за евакуация на хора.

Директорът на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението Николай Вълчев обясни на пресконференция, че и трите горели сгради са стари и с дървен гредоред, което е било причина за бързото разрастване на огнената стихия.

33 годишният мъж, който е бил пиян, когато е драснал клечката, вече е обвинен. Той ще остане в ареста за 72 часа, а след това от държавното обвинение ще поискат постоянна мярка от съда.