НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Отвлякоха 15-годишно момиче в Димитровград /обновена/

15-годишно момиче е било отвлечено снощи към 20.30 ч. Предполага се, че извършителят е издирван за лихварство. Преди близо година в кв. „Марийно“, където е станало снощното отвличане, бе проведена спецоперация и бе разбита ромска фамилия, занимаваща се с лихварство. Един от членовете й обаче се издирва.

Смята се, че той e участвал в отвличането на девойката в близка гора, където са и рязани дрехите. Няма данни да е изнасилена. Момичето само се е прибрало у дома.

Според хората от квартала това е ново начало на акциите на лихварите.

Полицейската операция в Димитровград продължава. Полицията освен, че изяснява снощния случай, издирва и крадци, които преди една вечер обраха 8 автомобила. Една от поломените коли е на дъщерята на зам.-кмета Светослав Стойков, научи Taran.news.

Директорът на полицията Ангел Цанков съобщи, че преди мялко един от заподозрените е арестуван. Издирват се още двама. От прокуратурата информираха, че 25-годишен мъж принудил 15-годишното момиче да го последва, въпреки несъгласието на детето, като употребил за това сила – издърпване на ръката. Момичето е успяло да избяга, докато той говорел по телефона. Районният прокурор на Димитровград Атанас Палхутев обясни, че досъдебното производство е образувано за принуда, а не за отвличане.

Бащата на детето Стефан Атанасов разказа, че мъжете са били маскирани. Той смята, че извършителите са от ромската фамилия Хамдитата, които влязоха в новините преди 9 месеца, когато в Димитровград бе проведена акция срещу лихварите. Стефан Атанасов твърди, че не дължи пари.

Според разследващи случката е станала заради друго момиче, което е отишло с момче в съседно село, а 15-годишната е била издърпана от мъжете, за да каже къде е приятелката й.

Какво казаха директорът на полицията Ангел Цанков и районният прокурор на Димитровград Атанас Палхутев може да чуете в секцията Аудио новини