НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Отказаха подкрепа на Минко Ангелов за кметските избори в Хасково

Областният управител на Хасково в оставка Минко Ангелов ще се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори. Той вече е търсил подкрепа от социалисти, които обаче са му отказали помощ. Среща с бесепари е имало преди десетина дни.

Социалистите на местния вот ще играят със собствен кандидат. От друга страна в БСП изобщо не искат и да чуят за Минко Ангелов. Точно техен депутат – Смиляна Нитова подаде сигнал срещу него и в момента дори върви проверка, която изяснява дали е покровителствал контрабанден канал за акцизни стоки от Турция. Минко Ангелов заяви, че ще бъде в отпуска докато върви проверката, но се оказва, че от миналия петък е на работа. А преди дни вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи пред журналисти на ГКПП Капитан Андреево, че и президентът, и министър-председателят са му дали картбланш за инспекцията. А проверката освен от МВР се прави и от прокуратурата, и от ДАНС.

Въпреки уверенията на властта, че ще има оповестени резултати, такива няма.

Потърсихме Минко Ангелов за коментар на новината, че ще се кандидатира за кмет, както и дали знае за резултати от проверката, но той не си вдигна телефона.