Новини

Откриха ремонтираната ДГ „Ян Бибиян“ в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев и началникът на отдела за военно сътрудничество към посолството на САЩ в България подп. Алекс Апостол откриха официално ремонтираната сграда на ДГ „Ян Бибиян“ в Хасково. Проектът е финансиран от Европейското командване на въоръжените сили на САЩ и е на стойност 160 хиляди долара.

„Фактът, че днес сме заедно, за мен е знак, че въпреки сложната ситуация, в която се намираме, добрите дни пред нас предстоят. Защото не сме сами. И в този проект, и в сегашната пандемия, ние сме заедно като партньори.“ С тези думи кметът Станислав Дечев се обърна към гостите. „ За мен, като кмет на Хасково, образованието е главен приоритет. Защото условията, в които се отглеждат и възпитават най-малките жители на Хасково, са основна грижа на общината“, подчерта градоначалникът. Той благодари на екипа на градината за професионалната работа и изрази увереност, че децата ще растат здрави, палави и усмихнати, но и те, като Ян Бибиян, ще научат кое е добро и кое лошо, и когато пораснат да бъдат достойни млади хора, обичащи родния си град Хасково“.

Подп. Алекс Апостол поздрави домакините на български език от името на посланик Херо Мустафа. „Откриването на ремонтираната детска градина „Ян Бибиян“ е символ на партньорството между България и Америка. Като началник на отдела за военно сътрудничество моята основна задача е да изграждам партньорството между американските и българските военни. Но също така е важно да има силни общности, които да ни подкрепят, затова е ние инвестираме в училища и детски градини“, каза попд. Апостол. Той сподели, че идва за втори път в Хасково. Впечатлен съм от този красив край на България- от голямата статуя на Дева Мария до прекрасните Родопи и съм горд, че чрез скромното ни дарение успяхме да направим Хасково още по-красив“, подчерта подп. Апостол. „Нашата цел е да продължим тези проекти в подкрепа на българския народ, защото сме партньори и съюзници и взаимно си помагаме“, обобщи началникът на отдела за военно сътрудничество към посолството на САЩ в България.

снимка: община Хасково