БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Пак обрат, хаосът в образованието продължава

След като дни наред просветният, здравният министър, лекари, специалисти, математаци тръбяха, че гимназистите ще се върнат към присъствено обучение не по-рано от 31 януари, днес Красимир Вълчев заяви, че след 18 януари може да се очаква поетапно връщане към нормалното обучение. Според думите на Вълчев това можело да стане, „защото всички страни живеем в непредвидима ситуация“. Той очаквал подобрение на ситуацията, а здравните работници твърдят, че дни след празниците ще се усети нова вълна на заразени. Моята заповед е формално до 31 януари, тъй като е синхронизирана с тази на министъра на здравеопазването, каза още той. Това касае децата от 5-ти до 12-ти клас.

А според специалистите учениците са по-податливи на новия щам, който бе открит във Великобритания. Въпреки това днес от думите на просветния министър става ясно, че учениците и от по-горните класове може да тръгнат присъствено на училище.

Освен това е възможно от 11 януари да бъдат разрешени допълнителни дейности като провеждането на държавни изпити по професия и олимпиади.