Коментари

Петър Чолаков: Само българските граждани могат да накажат управляващите

„Само българските граждани могат да накажат управляващите, като ги сменят. Борисов няма основание да подава оставка. ГЕРБ се намират в най-добрата си кондиция от началото на третия си мандат. Най-малко вероятни към днешна дата изглеждат предсрочни парламентарни избори“. Това каза пред БНР политологът Петър Чолаков.

По повод предстоящата надпревара за кмет на София той заяви: „Не съм сигурен, че на втори тур, какъвто се очертава между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, г-жа Фандъкова ще загуби. Някои хора с отвращение ще отидат да гласуват за нея“. По думите на политолога Манолова е много особен кандидат, защото стана омбудсман под благосклонния поглед на Бойко Борисов и на партия ГЕРБ.

Чолаков коментира предстоящия избор на главен прокурор и то дни преди местните избори. „Темата за главния прокурор, за предопределения избор на г-н Иван Гешев ще бъде използвана от опозицията. Не знам доколко тя ще се окаже точката, която ще преобърне нещата. Това е тема, която не афектира българските граждани“, коментира той в предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“.

Според него президентът Румен Радев може да се намеси в избора на обвинител номер едно, като върне кандидатурата на Гешев. „Виждате, че започват да се създават сериозни настроения в обществото и не изключвам президентът да се намеси“, заяви Чолаков.  

Във връзка с възникналото напрежение в неделя между премиера и президента, политологът заяви, че скандалите не са в президентството, а в Министерския съвет и припомни горещите теми БАБХ, НАП и т.н.

Източник и снимка: БНР