НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Пистолетът на мексиканеца, убил ММА боец от Хасково, засякъл/ВИДЕО/

Пистолетът на мексиканеца Виктор Омар, който стреля по хасковския ММА боец Тургай Сали – Тути, е засякъл в събота, научи Taran.news. Гилзите, които са иззети от криминалистите не са две, а повече. Полицията полага усилия да укрие този факт, но днес, когато бе наложена мярка за неотклонение на Омар, това стана ясно неофициално.

Първият изстрел попада в седалището на Тути. Виктор Омар се приближава към опонента си и стреля втори път, но пистолетът засича. Цирковият артист – Омар казва нещо на английски език на Тути и побягва към колата, с която се придвижва до София, обясниха ситуацията източници от разследването.

Днес по време на съдебното заседание изплува и името на жена, с която Виктор Омар е прекарал няколко дни в България. Обвиняемият я нарече – Касандра. „Когато дойдоха в хотела полицаите помислих, че искат да арестуват нея. Не съм убиец. Само, защото съм мексиканец ли съм задържан. Помислих, че ме обвиняват в тероризъм, помислих че ме търсят и за дрога“, каза Омар.

Виктор Омар каза, че е дошъл в България по покана на българин и жена му, с които се познавал от работата си в цирковете. Българинът искал да научи жена му да танцува и да им помогне да заздравят връзката си.

Оказа се, че убитият Тургай Сали, е успял да каже на ченгетата, че е поръчан от Гърция. Днес в съдебната зала се потвърди и новината, която тиражирахме в понеделник, че Виктор е излежавал присъда в чужбина. На брифинг от полицията отговориха на наш въпрос, че Виктор не е бил в чужд затвор. В папките пред съда обаче се оказа, че той е изтърпял наказание за трафик на хора в Гърция.

В хасковския съд Виктор Омар бе докаран под засилена полицейска охрана и окован в белезници. Чужденецът бе със забрадка на главата. Искаше да скрие татуировката си – бивол на главата.

Прокурорът Цвета Пазаитова заяви в пледоарията си, че се издирват помагачи на престъплението. Полицаите се опитват да докажат и поръчителите на екзекуцията.

сн. Христо Тотев