НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Бузестия скочи на полицаи в Хасково

Криминално проявен хасковлия удари полицай тази нощ в игрална зала. По случая е започнало бързо производство. 42-годишен мъж в нетрезво състояние, оказал съпротива и посегнал на полицейски служители.

Тази нощ в 2,45 часа е поискано съдействие в игрална зала на площад „Свобода“ за лице, създаващо проблеми. Охраната на залата поискала от мъжа зелен сертификат и документи, но той отказал да ги покаже и влязал. Охранителите натиснали паник бутон за съдействие от частната охранителна фирма, които от своя страна подали сигнал към полицейското управление. 

На място е изпратен автопатрул, който е установил хасковлията, с прякор Бузестия, и го извели извън залата. При вида на служителите, той станал агресивен и отправил заплахи и обиди с цел осуетяване на проверката, което не му случвало за пръв път. Познайникът на полицията с подобните си прояви е оказал и съпротива при задържането му. По време на обиск е ударил с глава в лицето единият от униформените. Служителят е прегледан и освидетелстван със зачервяване в областта на лявата скула.

Бузестия е задържан до 24 часа. Христо отказал тестване за алкохол и дрога. Преди година той заедно с още един мъж отново са се били с полицаи в центъра на Хасково.