БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Пламен Узунов и бивш митнически шеф си разменят плик в заведение

Кадри от среща между секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и митническия шеф от края на 90-те години Петко Петков разпространи сайтът „Афера“. Според тях срещата е била на 19 май следобед, ден, в който бяха извършени ключови рокади. На кадрите пръв влиза Петко Петков, в ръката си носи плик. Сяда на маса и го поставя на земята до себе си.

Час по-късно пристига и Пламен Узунов. Сяда на масата на Петков и бившият митничар му посочва плика. Узунов взима своя телефон, както и двата телефона на Петков и ги поставя на шкаф, който се намира на няколко метра от тяхната маса. След това двамата разговарят и си разменят листчета. Малко по-късно Узунов става, Петров му подава плика и секретаря на държавния глава си тръгва.

От БНТ са търсили страните за коментар. От президенството са заявили, че не коментират манипулации. А Петко Петков е обяснил пред обществената телевизия, че обмисля да заведе дело срещу сайта публикувал записа, заради внушенията, които правят. Каза, че е направил личен подарък на Узунов, с когото се познавал отдавна.

Ако някой реши да уважи свой приятел с бутилка алкохол, кутия пури, аз мисля че няма никаква корупция. Това не са нито кюлчета, нито пачки с евро. Съвсем обикновен жест, нормален, човешки към човек, който в един тежък момент за мен ми е помогнал“, казва Петко Петков пред БНТ.

А от сайта „Афера“ заявяват: „Върша си журналистическата работа така, както знам, че трябва да се върши – безпощадно към всички онези властници и политици, без значение от коя палитра са, в името на осветяването на истината за процесите, които се вършат зад кулисите, и които обществото трябва да знае“.