Спорт

Поискаха оставката на Кирил Домусчиев

Писмени оставки на деветима членове на Изпълкома поиска с обръщение инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Христо Порточанов за президент на БФС. В него влиза благодетелят на Септември Симитли и кмет на града Апостол Апостолов-Поли.

„Към деветимата членове на ИК на БФС, които са гласували за извънреден конгрес, но все още не са депозирали писмените си оставки (сред тях е и Емил Костадинов) – за да се избегне напрежение в деня на конгреса, молим да направите това възможно най-скоро“, се казва в обръщението.

Писмени оставки се чакат от сегашните членове на ИК – Емил Костадинов, Кирил Домусчиев, Румен Вълков, Йордан Лечков, Спас Русев, Димитър Аргиров, Венцеслав Стефанов, Михаил Статев и Панайот Рейзи, пише още 7 ДНИ СПОРТ.

Христо Порточанов е един от малкото, които официално са заявили своята кандидатура за президент на БФС. Другият е босът на Марица Пловдив Христо Христов, припомня „Тема спорт“.

Създателят на явлението Нефтохимик и част от управлението на централата по време на едни от най-големите успехи на националния отбор е готов да влезе в битката за президентското място в родния футбол.

Засега намерение са декларирали Петър Величков, който ще е в тандем с Димитър Бербатов, както и адвокат Иво Ивков, който ще бъде подкрепен от Левски. Говори се, че от сегашното управление на централата ще се кандидатира Емил Костадинов.

Както е известно, преди година Борислав Михайлов подаде оставка, а временно начело на БФС застана един от вицетата му – Михаил Касабов./Фрогнюз/