КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Президентът и Демерджиев не знаят кой път да хванат

Цинични са размислите и страстите на президента и служебният му вътрешен министър. Двамата са възмутени от изказването на холандеца Рюте, че българската граница може да бъде преодоляна за 50 евро.

Защо се възмущавате. Нима не е вярно? Нима не знаем, че мигрантите плащат на българските гранични полицаи, нима няма образувани разследвания по тази линия. Нима не знаем, че граничарите ги ограбват?

Тогава от какво се възмущавате г-н президент и г-н вътрешен министър?

Е, да Рюте малко е подценил нещата, защото мизата да преминеш нелегално българо-турската граница не е 50 евро, а 500 евро.

Не е цинично изказването на Рюте, ама хич даже. Цинични са, както вече казах, вашите мисли. Защото на всички от Лондон до Калкута е ясно, че границата ни е разграден двор. Че корупцията така се е ширнала, че няма спиране.

Излагат се изключително много и президентът, и вътрешният министър. Но това си е за тяхна сметка.

Но не може да се подмине с лека ръка още едно изказване на Иван Демерджиев. Според него имало само усещане за висока престъпност. Заради засилената работа на МВР. Боже, той не знае какви ги говори. Ако имаше засилена работа, щеше да има усещане за по-голяма сигурност, а не за увеличена престъпност. Това е точно, както ГЕРБ говориха, че няма корупция, а само усещане. Като в прогнозата за времето. Температурата е минус 3 градуса, но усещането е като за минус 13. А народът след убийствата на тримата полицаи има усещането, че на ден влизат стотици нелегални безпрепятствано. Но… Разбира се, това е само усещане!

Спрете и двамата да хленчете за Шенген. Просто не ставаме. Не само Нидерландия ще е против, а и Швеция, а и Австрия. Казаха ви го ачик ясно!

Въртите се като пумпали и не знаете кой път да хваните. Съвсем се ошашавихте.

сн. БНР