НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Приеха бюджета за 2020 г на Хасково

Бюджетът за 2020 г бе приет днес от общинските съветници на Хасково. С близо 78 млн., лв ще разполага община Хасково. Новата финансова рамка бе прието от 33-ма местни парламентаристи, шестимата съветници на БСП гласуваха против, въздържали се нямаше.

Дебатите по Бюджет 2020 г продължиха близо час. Маргарита Маркова от БСП заяви, че приходната част е силно занижена. Тя поиска корекцията й с 200 000 лв. Кметът Станислав Дечев препоръча предварително да се направи обща рамка и анализ на идеите. След това Маркова оттегли предложенията си, защото не успя да посочи откъде да се вземат парите и как да се компенсира разходната част на финансовата рамка.

Предложението на Деян Янев от „Демократична България“ за увеличаване на парите за изграждането на дигитални класни стаи бе прието. Увеличението ще е с 20 000 лв. от първоначално заложените 50 000 лв. Повечето пари ще дойдат от средствата, предвидени за видеонаблюдението в училищата.

След приемане на бюджета от БСП дадоха извънреден брифинг, на който заявиха, че ще работят за прекрояването му. Лидерът на социалистите Камен Тодоров заяви, че бюджетът е без ясна визия и посока.

Според ДПС в новата финансова рамка има разумен баланс между обществените очаквания и реалността. В подкрепа на бюджета имаше изказвания и от „Българе“. От ГЕРБ нямаше изказвания.

снимки: Taran.news