НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Приеха мерки за защита на бизнеса в Хасково, увеличиха заплатата на кмета

Общинските съветници днес приеха мерки, с които да облекчат бизнеса зради ситуацията. Те бяха предложени от кмета Станислав Дечев. Най-дебатирани бяха тезо за освобождаване от такса смет. От групата „За Хасково“ заявиха, че няма нормативна база, с която бизнесът да се освободи от цялата такса. Според тях местните парламентаристи нарушават закона и всички си затварят очите. /Думите на Станислав Дечев може да чуете в секцията ни аудио новини/.

Другите приети мерки касаят ползване на тротоари, площади и други терени за търговска дейност на открито, включително за разполагане на маси, столове, витрини.

Освен това днес местните законотворци увеличиха заплатите на общинския кмет и тези на селските кметове. Така възнаграждението на Станислав Дечев става 3153 лв. лидерът на социалистите Камен Тодоров заяви, че моментът не е подходящ за вдигане заплатата на кмета. По неговите думи това е лош сигнал към обществото в тези трудни дни.

Съветниците в областния град също ще имат нови възнаграждения. Увеличението на председателя на местния парламент Таня Захариева е с близо 360 лв и тя ще се разписва вече на 2520 лв. А редовите съветници ще вземат вече по 605 лв за сесия, която е един път в месеца. Онези, които участват в комисии ще добавят и 201 лв към заплатата си.

Освен това днес общинският съвет даде зелена светлина за изграждането на спортен комплекс със закрит плувен басейн в Хасково и кучешки приют в бившето летище „Узунджово“.