НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Пробация за мъж от Свиленград, заканвал се на полицай

Свиленградчанин се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, защото е обиждал и се е заканвал на полицай на Бъдни вечер 2018 г.

Тогава според полицията двама братя на 20 и 24 години, и 27–годишен са разбили врата на къща. Младежите, носещи дървени колове са нахлули в дома и ударили с ръка в тила трудно подвижна 58-годишна жена – инвалид. Отправили се към втория етаж, разбили вратата на антрето и нанесли удари с ръце, крака и дървени колове на 44-годишен мъж. Групата продължила по коридора, където срещнали бащата на мъжа на 58 г, когото ударили в главата. В резултата на това, баща и син паднали заедно по стълбите. В една от стаите на втория етаж открили дете на 9 години и жена на 41 години, като нея я ударили в главата. Хулиганите излезли навън и продължили с ударите си. Срещнали съсед на пострадалото семейство, който също понесъл множество удари по тялото.

След попадения сигнал, на мястото веднага са изпратени 3 автопатрула, които задържали в района на улицата тримата извършители, двама от които познайници на полицията. Оказало се, че заподозрените живеят на същата улица.

В хода на работата станало известна причината за действията им. В къщата, живеел мъж, работещ като охрана в нощен бар. Предната вечер той не пуснал хулиганите в заведението, което станало причина за агресията им. В момента на нахлуването им обаче, охранителят не си бил в къщи.

При идването на полицията подсъдимият Бончо Шидеров отправил обиди към един от свиленградските полицаи, дори му се заканвал. Наказанието на Шидеров е „Пробация“ за една година. В това време той ще прави „Задължителна регистрация по настоящ адрес” и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 12 месеца.

Присъдата е след споразумение с прокуратурата, което е одобрено от Районен съд Свиленград. В документите е записано, че престъплението, извършено от Бончо Шидеров се отличава с изключителен цинизъм и дързост.