НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

В Харманли: Адвокат съди полицията, опетнила името му

Адвокатът от Харманли – Георги Матанов ще съди МВР, защото го арестували без никакво основание и опетнили името му. Както Taran.news първи съобщи в началото на април, защитникът бе задържан от полицията при акция за купуване на гласове за изборите на 4 април. Георги Матанов тогава коментира пред нас, че арестът му е неоснователен и че той не се занимава с такава дейност. Въпреки това ченгета са конфискували мобилният телефон на адвоката, компютър и пари от дома му.

Той е обжалвал заповедта за задържането си пред състав на Районен съд Харманли. Магистратите са я отменили. Матанов и днес заяви, че всички проверки, които са били направени, не водят към неговата съпричастност.

Сега той ще съди МВР по Закона за отговорността на държавата. „Ще го направя от морална гледна точка, за да изчистя името си. Това, което полицията направи ми нанесе щети и името ми бе опетнено“, коментира той.

Според наши източници от политическите среди, акцията в Харманли е започнала след сигнал от партия, която бе до скоро в управлението на страната. Георги Матанов пък допуска, че МВР са го атакували след като са получили доноси от негови клиенти, „които може би се занимават с купуване на гласове“.

Акцията от началото на април е била реализирана след съгласуване с окръжния прокурор на Хасково.

сн. БТВ /архив/