НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Прокуратурата: Не са приключили проверките срещу Минко Ангелов/АУДИО/

„Има две проверки срещу областния управител на Хасково – Минко Ангелов и те не са приключени. Това съобщиха от Главна прокуратура по повод думите на областния управител на Хасково от вчера, когато той заяви, че проверките са приключили и името му е изчистено. От държавното обвинение заявиха още, че няма да коментират думите на Минко Ангелов. От прокуратурата допълниха, че проверките са две.

Хасковският депутат Смиляна Нитова съобщи вчера, че в Народното събрание няма пристигнали документи от службите, че проверките са завършили. А тази информация бе подадена от Минко Ангелов вчера при първата му публична проява от два месеца.

Чуйте какво каза той:

Проверките са на МВР, ДАНС и Прокуратурата след публикации в медиите, че е правел „чадър“ на контрабанден канал за парфюми от Турция.

От МВР втори ден не дават позиция по случая, въпреки че точно техният министър Иван Демерджиев заяви на 12 януари на ГКПП Капитан Андреево, че обществото ще бъде информирано.

А от Министерски съвет днес разпространиха следната информация: „На 13 януари 2023 година Главна дирекция „Национална полиция“ информира Министерския съвет за резултатите от направената от тях проверка, които сочат, че няма установени данни за извършени престъпления от страна на областния управител на Хасково Минко Ангелов. От ГДНП съобщават още, че материалите са изпратени на Окръжна прокуратура – Хасково по компетентност. Проверката на ГДНП е докладвана в Прокуратурата и КПКОНПИ.“

След като стана ясен отговора на МС, от Прокуратурата отново потвърдиха, че работата по преписките срещу Минко Ангелов продължава и казусът не е прекратен. Освен това документите ще бъдат иззети от Хасково и ще бъдат пратени на друга прокуратура в страната.

В този случай става доста интересно, как министър Демерджиев на 12 януари заявява, че работата по случая продължава активно и само няколко часа по-късно от неговото ведомство са изпратили заключение на Министерски съвет. В държавното обвинение не са пристигнали все още материалите от КПКОНПИ и ДАНС.