БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Протестът: От ВМРО хвърляха бомбички по нас и ни обливаха със студена вода

Протестиращи пред сградата на ВМРО са обливани с вода от противопожарен кран. Хвърляни са бомбички, а една от тях е ранила полицай в главата. Намиращите се на мястото журналисти са се разбягали след като е започнала атаката от сданието.

Това са разказали присъствали на ескалацията пред Фрог нюз. Националното радио също съобщава, че са хвърляни бомбички, димки и студена вода.

Граждани се събрали пред сградата на ВМРО, за да искат оставката на военния министър Красимир Каракачанов. БНР информира, че се е стигнало до напрежение и има един арестуван.

Граждани са отишли до близкия магазин за яйца, за да замерват сградата на партията, но са били спрени от полицията. Фрог нюз съобщава, че в кадър от сградата е бил видян евродепутата Ангел Джамбазки. В социалните мрежи се коментира, че той е бил пазен от полицията. Хората недоволстват от поведението на МВР, които също протестират.

Според БТВ недоволните са обливани с вода от последния етаж на сградата, за да ги разгонят. Дневник пък тсъобщава, че стъклото на входна врата на сградата на ВМРО е било счупено.

От МВР няма информация за събитията пред офиса на ВМРО.

Събралите се хора са изразили несъгласието си, че партията подкрепя кабинета на Бойко Борисов и са настояли да напуснат управляващата коалиция. Мнението им е заради политиката с детските добавки от последните дни.

снимката /Фрогнюз/ е илюстративна