БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Протест на хотелиери и ресторантьори пред НС

Представители на малкия и среден бизнес протестират в центъра на София с искане на оставка на правителството. Те са недоволни от икономическата и данъчната политика на държавата.
Протестиращите се събраха пред Министерски съвет, след като блокираха движението пред парламента. Настояванията им са за по-нисък ДДС в ресторантьорския и хотелиерския бизнес и за отмяна на спорната наредба Н-18.

Протестът бе организиран, въпреки че вчера бе съобщено, че хотелиерите и ресторантьорите отменят насрочената за днес акция.

Протест срещу наредба Н-18 и ДДС върху храните събра представители на малкия и средния бизнес пред сградата на Община Варна. Независимо че влизането в сила на нормативния акт беше отложено с шест месеца, те излязоха на предварително планирания протест, за да кажат, че не вярват на думи, а на действия.

Протестиращите издигнаха плакати, призоваващи за намаляване на ДДС върху храните, призоваха за отмяна на спорните текстове в наредба Н-18 и поискаха оставки. Те бяха категорични, че протестът е граждански.

Около десетина души протестираха и в Бургас срещу наредба Н-18 и новия софтуер за бизнеса. Те посочиха, че тя затруднява работата им и е редно държавата да се насочи към големия бизнес.

OFFNews.bg информира, че се е стигнало до сблъсъци с жандармерията.

Малко преди 13 часа днес дойдоха още три автобуса с жандармерия, които да подкрепят колегите, сред които има и части за борба с безредици на полицията. НСО също израти подкрепления. Полицията извади и нов атобус с кула с камери за видеонаблюдение. 

Депутати твърдят, че хората са около 3500. Преди 16 часа недоволните блокираха „Орлов мост“.

Източник: БНР и OFFNews.bg Снимка: OFFNews.bg