Спорт

Радослав Янков загуби от австриец в сноуборда на олимпиадата

Радослав Янков загуби от австриеца Бенямин Карл на 1/8-финалите в олимпийския турнир по сноуборд днес. Преди това той зае 15-то място в квалификациите. Българинът изпревари с една стотна Едвин Корати от Италия, за да влезе към финалите.

„Много съм доволен, че успях да вляза във финалите. В първото спускане не направих каквото трябва, не бях много точен, но във второто се мобилизирах и след това направих онова, на което съм способен. Червеното трасе беше по-изчистено, нямаше толкова ребра, а и успях да карам малко по-точно по него“, заяви Янков пред БНТ.

За Янков това е трето участие на олимпийски игри. През 2014 г. в Сочи той беше 25-и в гигантския слалом и 21-и в сллаома. Преди четири години в Пьонгчанг българинът завърши на 19-о място в квалификацията в паралелния гигантски слалом.

Тримата български биатлонисти не успяха да се класират сред първите 40 в крайното класиране на 20 км. Най-добре се представи Димитър Герджиков, който зае 41-ото място. Той допусна две грешки в стрелбата и финишира 5:06,1 минути след победителя. Участващият на четвърта олимпиада Владими Илиев направи общо пет грешки в стрелба и е 61-ата позиция. Антон Синапов 85-и с шест грешки на рубежа.