Спорт

Ремонтират ст. „Младост“ в Хасково от утре

Започва ремонта на стадион „Младост“ в Хасково. От община информираха, че от утре, 1 юли 2021г., съоръжението ще бъде затворено. До завършване на строителните работи на стадиона няма да се провеждат професионални и любителски тренировки на клубове и граждани.

По време на ремонта ще се монтира антиударна подложка, изкуствена трева, ще бъде изградена нова лекоатлетическа писта.

Общият размер на инвестицията е 561 194 лева. Средствата са осигурени от програма на УЕФА. Обновяването ще бъде извършено за срок от 6 месеца.

А междувременно стана ясно, че два футболни клуба – ОФК Хасково и ФК Извор – село Горски извор предприемат сливане. Това обяви кметът на Хасково на пресконференция. Той посочи, че една от целите на това сливане е да се върне публиката на стадиона. Новият тим на Хасково ще разполага с бюджет от 400 000 лв. Кметът, Станислав Дечев обясни още, че ще поиска от общинския съвет да се осигурят 100 000 лв за новия сезон на футболистите. А останалите 300 000 лв ще са от основния спонсор на отбора. Треньор на отбора ще е Живко Желев, който досега водеше „Извор“. По неговите думи вече се обмисля селекцията на тима.

Първенството започва на 7 август.