Новини

Ремонтират 12 пътни участъци в Хасковско

Ремонти на 12 пътни отсечки и пътни възли и съоръжения ще бъдат започнати, продължени и довършени тази година на територията на област Хасково, обяви на пресконференция днес областният управител д-р Стефка Здравкова.

Цялостна рехабилитация ще бъде извършена на участъка на път Е-80 Хасково – Пловдив от землището на Хасково до с. Върбица, като работите ще стартират през май-юни. Свлачище ще да бъде укрепено, а настилката подновена, на пътя Свиленград – с. Генералово. подготвя се преасфалтиране на път Хасково – Симеоновград, както и ще бъде ремонтиран участъкът от село Васил Левски до границата с област Стара Загора.

Започват ремонтни дейности и по 23-километровата отсечка Тополовград – село Светлина, заради която постоянно валят жалби до отговорните държавни институции. Друг участък, за който и днес има протести, Свиленград – с. Маточина. Ремонти са планирани и за два пътя в община Маджарово – от общинския център до с. Дъбовец в съседната община Любимец и до с. Върбово в община Харманли.

Ново кръгово движение ще бъде изградено на кръстовището на път Е-80 и пътя за Гърция в района на свиленградския квартал „Капитан Петко войвода“. Пред довършване е няколкокилометров участък от пътя Димитровград – Стара Загора, като сега тече ремонтът на моста над река Марица, обясни още Здравкова, която излиза в отпуск заради предизборната кампания. Функциите на областен управител ще изпълнява Митко петров, който сега е заместник областен управител.

Днес Стефка Здравкова не съобщи на кое място е в листата на ГЕРБ.