НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Рокади в МВР. Антимафиотите в Хасково с нов шеф. Сменят директора на Кърджали?

Антимафиотите в Хасково са с нов шеф, научи Taran.news. Заповед за назначението на Атанас Куртов, който досега работеше в Свиленград, вече е пристигнала в хасковската полиция, твърдят наши източници. Той заменя Георги Георгиев, който е преназначен в ГДБОП и ще бъде началник в Сектор „Терор“.

Според запознати, той сам е решил да направи смяната. Още с назначаването на Георгиев в Хасково, който е софиянец, се заговори, че той ще използва мястото тук за трамплин в кариерата си.
От близо седмица в полицейските среди се заговори, че неговото място ще бъде заето от Атанас Куртов. За него е лобирано от Хасково. Източници от ГДБОП твърдят, че Куртов е назначен в местния БОП временно до провеждането на конкурс. По думите на спецполицаи обаче такъв скоро няма да бъде проведен.

Директорът на ОД на МВР Кърджали Венцислав Момчилов ще бъде сменен. Това според осведомени обаче не е по негово желание. Рокадата става след полицейска операция в община Кърджали. Тогава са били задържани хора от местното ДПС, разказа ченге пред Taran.news. Дали има връзка между смяната на полицейския шеф и акцията все още не е ясно.

Към този момент информация от МВР за смените в Хасково и Кърджали няма.

Снимка: Novini.bg