БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Р. Радев: Следя с огорчение разпада на това Народно събрание

Следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система. Това коментира днес президентът Румен Радев, като остро разкритикува политическите сили в НС.  Хората очакват бързи решения, животът поскъпва, добави държавният глава.

„Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискредитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел, но и двете страни убиват надеждите и доверието на българите в политическата класа. Убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването между политически противници в името на властта“, коментира президентът.

„Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго. Затова тези скандали не трябва да го отклоняват в дейността му по решаването на неотложните задачи“.

Президентът призова правителството да разсее подозренията, че може да отстъпи от ветото за начало на преговори на Република Северна Македония с Европейския съюз./БНР/

сн. архив