Спорт

Само една победа за българските борци

Състезателят в свободния стил Георги Вангелов отпадна на четвъртфиналите в категория до 61 кг свободен стил от Световната купа по борба в Белград и ще чака победа на последния си съперник, за да се класира на репешаж. Още по-сложна е задачата на останалите четирима български национали, които днес загубиха първите си мачове.

Вангелов започна в категория до 61 кг срещу молдовеца Леонид Колесник, който не беше предизвикателство за носителя на пояса „Дан Колов“. Българският национал приключи схватката в рамките на 2:31 минути с технически превъзходство при 10:0 точки. На четвъртфиналите Вангелов се изправи срещу Ахмеднаби Гварзатилов (Азербайджан) и водеше до самия край, когато обаче Гварзатилов го повали на тепиха в клинч. Българинът загуби с 3:4 срещата, в която срещу него бяха отсъдени и две съдийски точки.

На полуфиналите Гварзатилов ще се изправи срещу вицешампиона от Азиатските игри Мухамад Икромов (Таджикистан) .

Останалите четирима български национали загубиха още първите си мачове и ще се надяват съперниците им да ги изтеглят на репешажи. Владимир Дубов (65 кг) отстъпи на Ахмет Думан (Турция) с 6:11, Джемал Али (79) на Махамедхабиб Хаджимахомедов (Беларус) с 0:7, Ахмед Махамаев (86) на Абубакар Абакаров (Азербайджан) с 3:8 и Ахмед Батаев (97) на Александър Хущин (Беларус) с 0:3./БНР/

Снимка: БФБорба