БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Скандал: Бивша зам.-министърка в правителството на Петков: Решенията се взимаха под натиск отвън

В завладяната държава процеса на взимане на решения е изнесен извън легитимните органи на управлението. В нея хората не са важни, решенията се вземат не в интерес на хората, а на определени кръгове. Ние сме в перманентна криза. Свидетели сме на една засдълбочаваща се политическа криза и една апатия в гражданското общество. Това заяви бившият заместник на ген. Стефан Янев в Министерството на отбраната Ралица Симеонова пред Нова нюз.

По думите ѝ икономическата ни система не е ефективна, защото не генерира блага за хората, които да им осигурят нормален живот. „Има много проблеми и те не са случайни. Изправени сме пред демографска катастрофа, която заплашва националната ни сигурност“, обясни тя.

Симеонова разкри, че когато е била част от правителството е видяла, че има индикации за тежки зависимости. „Решенията, които се взимаха бяха под натиск. Скандализира ме невъзможността да се дефинират националните интереси. Нямам как да се чувстваш българин и да не можеш да го направиш“.

Тя коментира и евентуалния нов политическия проект на Стефан Янев.

„Събираме хора, които да работят по смислен начин за държавата си. Целта ни е да направим един смислен проект. Времето не е важно, а конкретните политики, върху които ще се фокусираме“, разкри Ралица Симеонова.

На въпрос дали Мая Манолова ще е част от новия проект, Симеонова отговори: „Върви партийно строителство, но нямаме сътрудничество и тя няма да е част от него. Правим нов проект с нова визия. Имаме добри експерти, генерираме и още – това е процес на изграждане на капацитет в отделни области“.

На въпрос дали има формации, с които не биха преговаряли, бившият зам.-министър на отбраната заяви: „Няма да чертаем разделителни линии. Бихме разговаряли с всеки, който води национално-отговорна политика“.

Тя даде и оценката си за кабинета „Петков“. „Това правителство е уникално по своята същност. То освен, че не може да овладее кризите, а и самото създава кризи, с които не може да се справи. Властта за нас не е самоцел, а средство за реализиране на конкретни политики“, каза още Симеонова./tribune.bg/

сн. news.bg