Новини

След снеговалежа: Хасковски села без ток

Обстановката в Хасковска област е спокойна след снеговалежа, съобщиха от областна администрация. Пътуващи по магистралата съобщиха, че аутобанът е на черно.

От община Хасково информираха, че градът е изчистен, всички улици са достъпни. Повечето пътни артерии и всички главни булеварди са „на черно“. В почистването са били включени всички налични машини. Допълнителна техника е била изпратена към селата Войводово, Орлово, Гарваново, Родопи, Любеново, Брягово и Нова надежда. Навсякъде има вода. От снощи екипи на EVN работят по възстановяване на електрозахранването в селата Родопи и Любеново, както и част от Криво поле, информират от кметската администрация.

От полицията в Хасково съобщиха, че дори и през вчерашния ден с усложнена пътна обстановка, 22 водачи са снимани с технически средства да превишават скоростта. При операцията за установяване на нарушения свързани с превишаването на скорост и ограничаване на пътнотранспортния травматизъм са констатирани 38 нарушения от страна на водачите на МПС, за които са съставени 13 акта и 25 фиша. Издадени са 22 електронни фиша и са връчени 3. Направените 20 проби за алкохол са отрицателни.