България

Смениха шефа на полицията в Кърджали

Атанас Илков е новият шеф на полицията в Кърджали. Досега той оглавяваше пловдивската вътрешна дирекция. Той заменя Венцислав Момчилов, за който Taran.news съобщи, че ще бъде сменен още на 17 юли. Момчилов е преназначен в Жандармерията в София.

Заповедта за рокадите е на вътрешния министър Младен Маринов. А промяната бе отразена веднага и на сайта на ОД на МВР Кърджали.

Официалната версия на вътрешното министерство за смяната е, че ОД на МВР Кърджали има необходимост от нова визия, нови методи и нови решения. Това обаче според ченге, което ни разказа още на 17 юли, че има заповед за рокада, не е вярно. Истинската причина за смяната е, акция на Икономическа полиция в общината. Полицаи твърдят, че операцията не е докладвана на Венцислав Момчилов, а директно е била съгласувана със София. Операцията касаела Къщите за гости, твърди антимафиот.

Наши източници казват, че политик е направил опит да запази на поста Момчилов, но това не се е случило.

Освен това смяната на директорските места идва в момент, когато арестант скочи от прозорец на тоалетна в едно от пловдивските РПУ-та и загина. В Пловдив приемат преместването на Атанас Илков в Кърджали като понижение.

Снимка: МВР Кърджали