България

Сменят директора на полицията в Кърджали/обновена/

Директорът на полицията в Кърджали – Атанас Илков е сменен, научи Taran.news от ченгета. Той вече е получил заповедта си, която е подписана от вътрешния министър в оставка Младен Маринов.

Атанас Илков, който до преди една година бе директор на пловдивската дирекция на вътрешните работи, е назначен да оглави ЦСПП Казанлък. По думите им в момента все още няма нов директор.

Назначението определено ще бъде забавено заради създалата се ситуация с министъра, който трябва да подпише. Полицай от кърджалийската дирекция разказа, че рокадата в момента няма нищо общо с последните събития в страната и че смяната е била подготвяна от близо месец.

Старши комисар Атанас Илков е роден е в Пазарджик. Още с преназначаването му от Пловдив в Кърджали полицаи обясниха, че идеята е постепенно да бъде изтикан от системата.

Началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов представи днес новия директор на ОДМВР-Кърджали пред ръководния състав на дирекцията – старши комисар Щерьо Милчев, който досега заемаше поста на зам.-директор.