КоментариПРЕПОРЪЧАНИ

Стара плоча са бежанците и затова хората не я пускат

От два дни от ГЕРБ се опитват да ни втълпят, че има емигрантски натиск към страната ни, че лагерите в Харманли и Любимец са препълнени, че има напрежение, че бежанската вълна не може да се овладее. Те се опитват да ни го втълпят това, но ние пък разбираме ясно, че това е поредната опорка. И ако на България и предстояха избори щяхме да кажем, че сме в предизборна кампания. Но понеже не сме в такава ситуация, то всичко това си остава една демагогия и заиграване с този болезнен въпрос за страната.

Два дни депутати на ГЕРБ са пред лагерите в Хасковска област. И ни обясняват, колко е критична ситуацията, колко е страшно и т.н. А защо след като сте толкова загрижени г-да депутати, Ви нямаше в неделя на протеста пред портите на лагера в Харманли. Нима вашата кметица не е знаела за недоволството, нима не ви е казала, че този въпрос не е от днес и вчера. Тази сутрин един от ходилите народни представители заяви, че в лагера имало хиляди и че на един адрес се регистрирали по 15 души. И това не е от днес и вчера. И по ваше време се правеше така. Както и че от Гранична полиция даваха доста брифинги и казваха, че ни залива бежанска вълна.

Определено ситуацията се манипулира много. И не от загриженост, а от това, че трябва да бъде ударен Бойко Рашков. Защото, както се вижда той е шило в торба. Но мислещите хора разбират всичко и са на ясно. Този номер няма да мине. Плочата е стара и затова хората не я пускат. А „пришълците“, които наистина създават проблеми, си остават трън в петата на ГЕРБ.

А иначе на депутатите от ГЕРБ да припомним, че в Хасковска област има още един лагер. В Пъстрогор. Днес посетете и него.

сн. архив