БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

С пари, предвидени за строителството на участък от АМ „Хемус“, бил построен хотел

„Имаме 9 привлечени лица към наказателна отговорност по случая „Хемус“. И апелирам много внимателно да видите кои са тези лица. Защото това не са онези граждани, неизвестни никому, анонимни, които виждахте по телевизията в началото на случая. Това каза Иван ДЕмерджиев, вътрешен министър.

Ще ги видите, свързани са с много интересни дружества. На мен ми изглеждат високопоставени, сериозни дружества. С кого са свързани тези дружества, вие знаете много добре, през годините.“

Демерджиев отчете като изпълнено обещание, че кръгът на разследваните лица се е разширил на деветима. Той коментира твърдението на предшественика си Бойко Рашков, че с пари, предвидени за магистрала „Хемус“, е построено вилно селище:

„По-скоро става въпрос за хотел, но пак ви казвам, нека да не изпадаме в подробности. След като са преминали през няколко дружества, са отишли в построяването на нещо съвсем различно от магистрала „Хемус“  – на хотел“, каза министърът на вътрешните работи пред журналисти в кулоарите на парламента.