Спорт

Тасева и Калейн: Готови сме, на олимпийски игри всичко е възможно

Националният отбор на България по художествена гимнастика – индивидуално и ансамбъл отпътува днес за японския град Мураяма, където ще проведе лагер преди олимпийските игри в Токио 2020. Боряна Калейн и Катрин Тасева, както и ансамбъл жени в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова бяха изпратени от свои близки и приятели на летище „София“.

“Това е едно много дълго чакано състезание и нямаме търпение да започне. Възможен ли е медал – разбира се, всичко е възможно. Състезание е, няма как да предвидим какъв ще е краят. Отиваме там да си свършим работата и да си изиграем съчетанията, както сме ги заложили, а ще видим какво ще се случи”, заяви Калейн на летище “София” преди заминаването на родните грации за японската столица.

“Мисля, че сме готови – достатъчно сме подготвени. Много по-зряло мисля вече. Натрупах много състезания – европейски, световни първенства. Все пак смятам, че това е просто поредното състезание, но ще се борим докрай. Направихме някои дребни промени в композициите, които се надявам да доведат до по-висока оценка, тъй като виждаме това повишаване в оценките на всички гимнастички. Затова направихме тези леки промени, които смятам, че ще ни доближат все повече до призови класирания. И в четирите съчетания има по малко промени. Мисля, че спортистите ще присъстват на закриването на Игрите, надявам се на закриването поне да успеем да бъдем. Сега заминаваме на лагер в Мураяма, там ще се опитаме да се стабилизираме, да променим часовата разлика и да свикнем с времето в Япония”, допълни Тасева.

Водач на делегацията е президентът на БФХГ Илиана Раева, а в групата са още треньорките Весела Димитрова, Михаела Маевска, Бранимира Маркова и Мариана Памукова.

Камелия Стоилова ще пътува като резерва за ансамбъла, а Татяна Воложанина – като резерва за индивидуалното.Всички получиха лъчета талисмани и китка здравец за късмет.

Българките ще се настанят в олимпийското село на 1 август, а състезанията по художествена гимнастика в Токио са от 6 до 8 август./БНР/

сн. БНР