НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

ТЕЛК пенсионер отива на съд в Димитровград заради карантината

ТЕЛК пенсионер от Димитровград отива на съд, защото е нарушил карантината, за да си купи храна, обясни за Taran.news председателят на Районен съд Димитровград Иван Маринов.

64-годишен мъж се завръща от Испания със съпругата си, където били на гости на децата си. В дома си, в кв. „Черноконево“ – двамата са поставени под домашна карантина. Помоли ли комшиите си да им купят храна, но те отказали.

Тогава той решава да отиде да пазарува с личния си автомобил. Докато пазарува от полицията са направили проверка и са установили, че не е на адреса.

Мъжът е диабетик и е на инсулин. Получава ТЕЛК пенсия. Пред полицаите е разказал, че не е контактувал с никого, научи Taran.news. Обяснил им, че не е имал друг вариант, за да се снабдят със съпругата си с храна освен да посети магазин.

От прокуратурата са внесли вчера случаят в съда. А казусът ще бъде решен със споразумение през новата седмица. Ако съдията по делото Петър Петров одобри представеното споразумение, то пенсионерът ще бъде осъден на пробация за 9 месеца.