НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Тиква с каскет стана символ на Големия протест в Хасково

Тиква с каскет стана символ на Големия протест в Хасково. Стотици от Хасково и цялата област блокираха централни булеварди и ключови кръстовища. Хората бяха отново единни, че искат оставка на цялото правителство и главният прокурор. Днешните рокади катализираха гневът на хората в центъра на града.

Недоволството започна от площад „Свобода“. „Оставка“, „Мутрите вън“, „Не искаме мафия“, „Искаме си държавата“. Това бяха само част от посланията на хората. Гражданите от антиправителствения протест направиха шествие по обичайния маршрут към общината, съда и след това на бул. „Г.С Раковски“. Там на две кръстовища протестиращите се спряха за по-дълго време като седнаха на асфалта. Движението остана блокирано, но нямаше нито един недовелен шофьор. Всички те проявиха разбиране. След това шествието се отправи към детелината в жк „Орфей“. Сред множеството имаше възрастни хора, както и трудноподвижни.

Подкрепа протестиращите получиха и от хора от съседните блокове, които ги аплодираха от терасите си. Имаше и такива, които не одобряват протеста. Пред Taran.news две жени заявиха, че не желаят оставката на Бойко Борисов и не желаят президентът Румен Радев да реди кабинет.

Сред недоволните имаше и лекар, който обясни за Taran.news, че властта е преиграла с коронавируса и че обявената епидемична ситуация е една голяма измама. А целта е някой да вземе отново пари.

Хората тази вечер бяха пак категорични, че корупцията в България е навсякъде и че прояла всичко. За тази ситуация хората винят Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев, който по думите им разследва избирателно и обслужва властта. Хората искат да има политици с ефективни присъди в затворите, както е в Румъния.

Протестите в Хасково продължават.