БългарияПРЕПОРЪЧАНИ

Той уби Милен Цветков. Гешев иска арест. Президентът със съболезнования

Утре или в сряда ще бъде поискано от Софийски градски съд налагане на постоянен арест на Кристиян Николов. 22 годишният мъж след употреба на наркотици уби снощи с джипа си журналиста Милен Цветков.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, разследването в Софийската градска прокуратура на катастрофата ще бъде взето на специален отчет от Апелтивната и Върховната прокуратури.

По-рано днес от СДВР съобщиха, че луксозният джип на Николов няма спирачен път. Карал е поне със 100 км в час. Прокуратурата ще започне проверки на произхода на средствата, с които джипа е закупен, като обект на инспекция ще са и родителите на водача. Именно по две разследвания, стартирани под ръководството на Иван Гешев, от година и половина в ареста е бизнесмена Миню Стайков, който се оказва съдружник на майката на шофьора, съобщава Дарик нюз.

В свое разследване Фрог нюз изнесе подробности за съдружията. Колата, която е карал, се води собственост на фирма „Десислава Пешева-Комерс“ ЕТ, която се занимава с винопроизводство. Фирмата е съдружник с „Винитера Карнобат“ ООД, а офисът им е на столичния бул. „Джеймс Баучър“, съобщи novini.bg.

Собственичката Десислава Пешева е съдружник с бащата на шофьора Асен Николов във фирма „АС ОПТИМУС“ ЕООД. Компанията е свързана с търговско представителство, инженеринг и строителство. Двамата съдружници са свързан в още 8 фирми.

Впечатление прави, че на адреса на една от общите им фирми „Студио Шаварика“ са регистрирани цели 63 други компании. Двете лица общо са оплетени в десетки компании, а в някои от тях е съдружник и Миню Стайков. Дейността е повече от широка – от внос и износ, винопроизводство, строителство, търговия, през услуги и дори дентална помощ и частна детска градина. Пешева е съдружник със Стайков в „Сис индъстрис“, „Топаз продакшън“ и Винпром Карбонат. Част от въпросните фирми са регистрирани на един адрес.
Кристиян Николов е завършил немската гимназия в София. Студент в Германия. Твърди се, че джипът му е подарък от неговата майка.

Президентът Румен Радев е изпратил съболезнования на семейството на Милен Цветков. „Загубата на Милен Цветков е и загуба за българската журналистика. Той ще бъде запомнен като непримирима личност с характер, който правеше и журналистика с характер, близка до зрителите и неподвластна на интересите на силните на деня. В професионалния си път Милен Цветков демонстрираше критичен подход, защитаваше позициите си и гражданския интерес, независимо от трудностите“, е заявил държавният глава.

снимка: frognews.bg