НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Уличените за купуване на гласове в Свиленградско: Не се занимаваме с това/АУДИО/

„Снаха ми не се занимава с купуване на гласове, нито пък ние с мъжа ми. Полицията търсеше цигари, но не откри“. Това заяви днес пред Taran.news Венка Димитрова, която е свекърва на общинската съветничка Даниела Георгиева от ГЕРБ. Тя бе една от уличените от МВР за пресечената схема с купуване на гласове в Свиленградско. За акцията на полицията съобщихме първи по-рано днес.

Венка Георгиева заедно с мъжа си Христо Стефанов пристигнаха днес в ранния следобед в дома си в село Димитровче. Останаха недоволни от срещата си с журналисти. Не бяха словохоотливи.

Малко по-рано в къщата дойде и един от синовете на семейството.

„Нищо не мога да кажа. Внимавайте какво питате само. Приятен ден“, каза той.

Оказва се, че в пристройка в двор на имот, обитаван от 79-годишния Христо Стефанов, служителите на реда открили 2 класьора и 2 полиетиленови чанти с 939 листа, изписани с множество имена,  данни на лица и номера на изборни секции. Иззети са и 2 компютъра, касов принтер и 13 книги за дневни финансови отчети на свиленградско ООД, извършващо дезинфекция на 3 гранични пункта.

Последвали неотложни действия и на адреси, обитавани от синовете на възрастния мъж в Свиленград. В дома на единия са намерени 83 банкноти с номинал от по 50 евро, 2 сим карти, флаш памет и мобилен телефон, а в дома на другия и жена му Даниела Георгиева – 2 листа с изписани и напечатани имена и данни на лица и мобилен телефон. Четиримата са били задържани до 24 часа.

Няма как акцията да остане незабелязана в селото, което е от 100 души. Съседи на семейството твърдят, че на тях не са им предлагани пари.

Каква казаха свекървата на общинската съветничка от ГЕРБ, нейният девер, който също е попаднал в ареста, свекърът й и комшиите на семейството, чуйте в звуковия файл