НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Фабрика и два хипермаркета отварят врати в Хасково, ледената пързлака няма да работи/АУДИО/

Фабрика, която ще осигури работа на близо 70 души ще заработи в Хасково през новата 2022 г. Това обяви днес кметът на областния град Станислав Дечев на заключителната си за годината пресконференция.

По думите му предприятието ще бъде с швейцарски инвеститор. Там ще се преработват металорежещи машини. Фабриката ще произвежда опаковки за карго товари. Тя ще е разположена на около 2 000 кв.м. в бившия завод „Родина“. Има идея дори ученици от Механотехникума да се обучават в новото предприятие. А възпитаници на училището ще бъдат наемани на работа. Това е заявил като намерение предприемачът в кметството, разказа Дечев./чуйте/

Освен това в Хасково ще отворят врати два хипермаркета. Единият е специализиран в продажбата на стоки за бита, а другият е хранителен. Те ще бъдат изградени в района на Сточна гара и около Бирената фабрика. Както вече съобщихме от новата година започва изграждането и на ритейл парк в освободената от бивши казарми площ.

Въпреки желанието на много хасковлии да заработи ледената пързалка, това няма да се случи. Градоначалникът обясни, че това се прави като превантивна мярка срещу пандемията.