НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Фиаско за тегленето на кредит за ремонт на „Младост“ и „Дружба“ в Хасково

И третият опит да се разреши общината да изтегли кредит от 10 млн. лв., за ремонт на стадион „Младост“ и зала „Дружба“ в Хасково се провали. Днес на 48-тото заседание на Общински съвет Хасково само 12 души подкрепиха предложението на няколко общински съветника, 14 бяха против, а други 10 се въздържаха.

Предишните два пъти докладната бе на кмета Добри Беливанов, а сега от Петьо Кирев от „Коалиция за Хасково“ и 6-ма съветници от ДПС.

Дебатите по точката от дневния ред бяха около половин час. Според Антон Иванов от ГЕРБ, „кметът е решил да ползва наемници, за да свършат мръсната работа“. Според Иванов, докладната е незаконна, защото няма описание на проекта, няма всички атрибути. Той призова колегите си да не подкрепят докладната записка.

Исмаил Себахтин от ДПС репликира Антон Иванов с думите: „Добре сте се подготвили за атака. Не ви прави чест да казвате, че докладната е незаконна. ДПС винаги подкрепя инициативи, които са в полза на хората без значение, кой ги внася“.

Съветникът Георги Пеев от „Коалиция за Хасково“ определи, че председателят на местния парламент Таня Захариева вкарва интрига, защото тази докладна записка изобщо не трябва да се гледа днес. Той и колегата му Светослава Стоянова обявиха, че няма да гласуват.

Вчера от община Хасково съобщиха, че при тях се е получило писмо от треньори и ръководители на спортни клубове, в което настяват съветниците да дадат зелена светлина за теглене на кредита. Според haskovo.live, един от треньорите, чието име е в писмото, изобщо не се е подписвал.

Снимки: taran.news