Спорт

ФИФА забрани на ЦСКА София да картотекира футболисти

ФИФА наложи забрана на ЦСКА София да картотекира нови играчи, предаде БГНЕС. Това стана ясно от системата за трансфери на световната футболна централа TMS, където е отбелязано, че на „червените“ е наложена забрана за входящи трансфери.

Причината е решението на Върховния съд на Швейцария от уикенда, който отхвърли жалбата на българския клуб срещу Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС). В края на миналата година КАС постанови, че „армейците“ дължат над 1 милион лева на бившия си футболист Юнес Бенжелюн.

По този начин сега ЦСКА София не може да привлича нови играчи, като към момента няма да може да картотекира и привлечените през зимата Маурисио Гарсес и Брайън Морено. Санкцията срещу „армейците“ ще бъде вдигната, ако българският клуб се разплати с Бенжелюн или се разбере с него за разсрочено плащане на дължимата сума. 

„Не ме притеснява, защото знам с какви хора работя и за какви хора по-точно работя, така че знам, че и с това ще се справят. Няма да се случи, всичко, което е необходимо, ръководството ще го направи“, заяви старши треньорът на отбора Стойчо Младенов./БНР/