НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Хасково вече има ученическо радио

Първото училищно радио в Хасково заработи днес в ПМГ „Боян Петканчин“. Макар и да не са изучили тънкостите на журналистическия занаят, учениците са решени да информират и да работят. 2 години с различни благотворителни инициативи се събират средства и възпитаниците на елитното школо се опитваха да сбъднат мечтата си. Първото ученическо радио в областния град вече е факт.

Димитър Бялков и Дарина Георгиева първи седнаха пред микрофона и опитаха магията на радиото. Студиото на „Мега радио“ е на първия етаж. В най-младата медия ще работят изцяло учениите, които на първо време ще разчиитат на записи. Те обаче не скриха, че ще дойде времето и на живото предаване.

Директорът на ПМГ-то Гергана Петрова обеща, че ще подкрепя подобни инициативи. Над 3 000 лв., е била събраната сума, за да заработи радиото. Дарители са били Иван Минев, Шенол Вели, Георги Пеев.

Преди вълнуващия миг, да се пусне ефира във фоайето на гимназията се проведе коледно тържество с песни на различни езици. Бяха посрещнати и коледари.