НовиниСпорт

Хасково домакинства на IV кръг от Българския шампионат на затворен маршрут

Хасково е домакин на четвъртия кръг от Българския шампионат на затворен маршрут. Писта Хасково ще се проведе на 17 и 18 октомври 2020г. на пътен възел „Орфей“. Шампионатът се организира от Автомобилната федерация на България с изключителното съдействие на община Хасково. Днес директорът на пистовия шампионат Иван Бакърджиев припомни, че преди Писта Хасково, най-добрите пилоти вече са се срещали на писта „Дракон“ Калояново през август, през септември в София и в Стара Загора.

Ралито в Хасково ще бъде предавано директно по PITLANE.TV. Цялото трасе от 3 120 метра е обхванато от камери, за да бъде проследена авто-надпреварата в реално време. Трасето е добре познато, няма изменения. Капацитетът му е 28 автомобила в една серия.

Четири старта ще има на писта Хасково. До момента са заявили участие 42 автомобила.

Днес изтича срокът за записване, припомни Бакърджиев. Квалификациите за състезанието започват в събота в 12 часа и ще продължат до 18,00 часа. Ралито в неделя стартира в 10,00 часа. Пистата е обезопасена с 320 заграждения и допълнително подсигуряване на някои участъци с гуми.

Общо 70 охранители ще се грижат за реда и безопасността на зрителите. Иван Бакърджиев увери, че е направена стриктна организация, която да не ограничава живеещите там и да ги възпрепятства в придвижването им по обходните маршрути.

Писта Хасково – Затворен маршрут се провежда за 11 път. Тази година хасковската публика ще може да аплодира местните рали-състезатели Илия Вачев със Ситроен Саксо 1600 и Иван Анастасов с Рено Меган 2000. Любопитен факт е, че най-възрастният пилот на Писта Хасково- Затворен маршрут ще бъде 73-годишния Стоян Апостолов от Бургас.

снимка: община Хасково