НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Хасково става като Шан-з-Елизе

Тази година пешеходната алея в Хасково, от общината до областна администрация ще бъде като френския Шан-з-Елизе. За първи път от кметството предвиждат по дръвчетата в този участък да има коледни светлини. Точно както направиха французите в понеделник, когато грейнаха коледните лампички по най-известния булевард в света.

В Хасково вече започна поставянето на украсата за Рождество Христово. От общината съобщиха, че се слага цялата налична украса, но в началото на декември се очаква да пристигне и нова. Т.нар „Синьо небе“ по главната вече грейна. Предстои да бъде поставена шейната на Дядо Коледа. Тя отново ще е на входа на кметството и очакванията са отново много хора и най-вече деца да си правят снимки. Както е било и досега.

Новото тази година е, че ще има светещ елемент в шадравана на площада и нова светеща топка пред театъра. Този път няма да има традиционното запалване на светлините на елхата, за да се избегне струпването на хора и да се спазят противоепидемичните мерки, обясни зам.-кметът Мария Вълчева. Тя обясни още, че от администрацията са решили, че заради пандемията няма да има масови прояви и ще се наблегне на украсата, за да се създаде празничното настроение.

И Димитровград ще се съобрази със ситуацията. Там няма да има традиционните работилници за печене на сладки от децата, но украсата ще е из целия град.