Новини

Хасковският ансамбъл „Китна Тракия“ навърши 60 години

Представителен ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ отпразнува 60-я си рожден ден с грандиозен концерт в Хасково снощи. Танцьори, инструменталисти и изпълнители подариха истински спектакъл на хасковската публика, а бурните аплодисменти на ценителите на автентичния фолклор продължиха дълго след финалното изпълнение.

С едноминутно мълчание беше почетена солистката на ансамбъла Тонка Колева, която даде всичко от себе си за юбилейния концерт, но за съжаление не успя да участва в него.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев удостои „Китна Тракия“ с кристален плакет „Св. Богородица“ и благодари за това, че вече шест десетилетия ансамбълът съхранява българското и предава своя патриотичен плам на всяко следващо поколение. Защото мисията на ПАНПТ “Китна Тракия“ е да пази българската традиция!

Сред гостите бяха още Генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров, първият хореограф и вдъхновител на „Китна Тракия“ акад. Крум Георгиев, заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, бивши и настоящи хореографи, танцьори, инструменталисти, солисти и танцьори от школата на „Китна Тракия“.

сн. община Хасково