НовиниПРЕПОРЪЧАНИ

Хванаха „Вълкът от Кенана“, вече е в зоопарка

Служители на „Екопрогрес“ заловиха тази сутрин вълкът, който от няколко месеца се появяваше на различни места в лесопарк Кенана. След десетки сигнали на граждани и изразени от тях притеснения за сигурността им, от „Екопрогрес“ организираха постоянно наблюдение на районите, където най-честно е виждан вълкът. През последните няколко дни хищникът е следен и захранван. Заловен е тази сутрин в района на язовир Сивата вода. Животното се чувства добре. След лекарски преглед е установено, че това е вълчица. Тя е настанена в една от свободните клетки в зоопарка на Кенана.

Въпреки студеното време, всички животни в зоологическата градина се чувстват добре. Това установиха на място при проверка заместник-кметът Динко Тенев, управителят на „Екопрогрес“ Щерьо Янев и заместникът му Гюнай Юсуф. Осигурени са медицински грижи, храна и отопление за всички животни, настанени в зоологическата градина. И в момента зоопаркът остава едно от любимите места за разходка на жителите и гостите на Хасково.

Молбата на работещите там е посетителите да не хранят животните със солети, пуканки, бонбони и друга неподходяща храна, защото много често това е пагубно за тях.

сн. община Хасково

One thought on “Хванаха „Вълкът от Кенана“, вече е в зоопарка

  • Vulk

    Вълк, вълчица, куче???

Коментарите са затворени.